Zabezpečenie verejného poriadku políciou

14.06.2006 Celý región

K voľbám do NR SR v rámci Prešovského kraja je zriadených 1011 volebných miestností.\r\nÚtvary polície v pôsobnosti Krajského riaditeľstva PZ v Prešove majú pr...
K voľbám do NR SR v rámci Prešovského kraja je zriadených 1011 volebných miestností.
Útvary polície v pôsobnosti Krajského riaditeľstva PZ v Prešove majú prijaté opatrenia na zabezpečenie kľudu, nerušeného priebehu a ochrany verejného poriadku v čase pred voľbami a počas volieb. Do služby v našom kraji v uvedený deň nastúpi 822 policajtov rôznych služieb.

Je zriadený štáb volieb pri Krajskom riaditeľstve Policajného zboru, ktorý bude monitorovať, sledovať a vyhodnocovať bezpečnostnú situáciu, ako aj poskytovať metodickú pomoc okresným riaditeľstvám v prípade vzniku mimoriadnych situácií. Policajtmi budú vykonané pyrotechnické previerky v objektoch obvodných volebných komisií aj volebnej komisie samosprávneho kraja. V prípade písomnej požiadavky predsedu okrskovej volebnej komisie aj v požadovanom objekte tejto komisie, najneskôr 2 hodiny pred začatím činnosti komisie. Po vykonanej previerke sa skontrolovaný objekt odovzdá predsedovi príslušnej komisie. Sily a prostriedky polície sú prerozdelené tak, aby ochrana objektov volebných miestností a v ich blízkom okolí bola zabezpečená v čase od 20.00 h. dňa 16. júna 2006 , počas 17. júna 2006 až do ukončenia volieb a sčítania výsledkov tak isto. Vo všetkých obciach a mestách v dennej dobe bude zabezpečený zvýšený výkon pevných aj pohyblivých policajných hliadok. V nočnej dobe bude zabezpečená ostraha objektov aj v spolupráci s mestskými a obecnými políciami, taktiež zapojením dobrovoľných strážcov verejného poriadku vytváraním tzv. zmiešaných hliadok. Osobám nachádzajúcim sa v celách policajného zaistenia bude umožnené hlasovanie do prenosnej volebnej schránky priamo v objektoch, kde sú tieto cely umiestnené. Okrem policajtov zaradených na útvaroch v rámci Krajského riaditeľstva PZ v Prešove sa na zabezpečení prijatých opatrení budú podieľať aj policajti zaradení na útvaroch hraničnej a cudzineckej polície so sídlom v našom kraji. Samozrejme, že bežný výkon služby polície bude počas konania volieb zabezpečený.
 

Vyberte región

mark